Belang van een goede nachtrust

slapen

Als je gezond leeft, maar een chronisch gebrek aan slaap hebt, mag je dat gezonde gevoel vergeten. Hoe vaak je ook sport, en hoeveel stukken fruit en groenten je naar binnen speelt; het maakt niets uit indien je nachtrust amper iets waard is. Waarom? Dat ontdek je op deze webpagina.


Slaap, hersentjes, slaap

’s Nachts vertoeven we in slaapmodus, en je hersenen zijn hier niet rouwig om. Je brein moet namelijk recupereren van een hele dag vol prikkels en gebeurtenissen. Tijdens de nachtelijke uurtjes wordt alles verwerkt, en belangrijke informatie wordt bewaard en opgeslaan.

Alertheid en concentratievermogen

slaap gezondheidOnderzoek wees uit dat, wie minstens 7 à 8 uur slaapt, alerter is overdag. Goed uitgeruste hersenen geven zowel het concentratievermogen als het geheugen een ferme boost.

Stabiel of labiel?

Voldoende slaap zorgt voor de nodige stabiliteit in jouw leven. Want je hebt vast al gemerkt dat je na een korte nacht prikkelbaarder bent dan gewoonlijk. En zo’n kort lontje? Dat leidt tot sociale problemen, welke dikwijls op lange termijn grootschalige negatieve gevolgen hebben.

Immunitie

Door een stabiele nachtrust te hebben, zorg je ervoor dat je lichaam ‘munitie’ creëert om infecties en verkoudheden te lijf te gaan. Je immuunsysteem wordt dus verstevigd. Kruip daarom vanavond eens lekker vroeg in je bed indien je net hebt vernomen dat het griepvirus weer in het land is!

ONZE ADVISEURS

alain indria

Alain Indria

Alain is een legende in Antwerpen en ver daarbuiten. Bekend van GingerLove en Lombardia. Een Bio-expert in hart en nieren.

laure-anne

Laure-Anne Willems

Professionele voedingsconsulente. Specialist in gezonde voeding en gewichtsverlies. Vele jaren ervaring met klanten en zichzelf.

steffi vertriest

Steffi Vertriest

Healthy food-blogger en een grote kenner van gezonde recepten. Daarnaast een echte Bikram-yoga ambassadrice in ons land.

thomas matthys

Thomas Matthys

Ex-topatleet en vandaag een succesvolle zakenman. De kenner op het vlak van een gezonde work-life balance en ondernemerschap.