Vergeet zeker niet te bewegen

beweging

Als ook jouw leven draait om een gezonde levensstijl, weet je dat je naast een gezond voedingspatroon nog voldoende moet bewegen. Ook al ben je niet bepaald het sportieve type; de kleine dingen doen al veel.


Frisse neus

Een gezond lichaam? Dat heeft ook een frisse neus. Ga er daarom dagelijks buiten één halen! Wie een half uurtje wandelt, zal zich meteen fitter en gezonder voelen. En zelfs als het moeilijk is om speciaal tijd vrij te maken voor een kortstondige wandeling, kan je ook op andere manieren voor die dagelijkse beweging zorgen. Zo kan je bijvoorbeeld te voet naar de winkel gaan. Of ga eens naar je werk per fiets.

Sporter in hart en nieren

thomas looptVeelvuldig sporten houdt onze vitale organen fit en gezond. Neem nu ons hart. Zonder kunnen we niet! Daarom snakt jouw hartspier naar beweging van het lichaam. Goed voor het hart zijn sporten zoals joggen, fietsen, langlaufen, wandelen en zwemmen. Overbodig weetje luidt dat je zo hart- en vaatziekten kan voorkomen.

Beweging: fijn voor de lijn

Beweging is fijn voor de lijn. Maar hoe zit dat met je geest? Want daar draaide deze website met zijn ‘mens sana in corpore sano’ toch om? Je snapt waar ik naartoe wil: veel mensen vinden sporten maar niets. Erger nog, ze kunnen zichzelf niet motiveren om dagelijks voor dat beetje beweging te zorgen. Ook voor hen werd een oplossing bedacht. Waarom niet kiezen voor ‘leuke’ beweging? Fijne sporten die helemaal niet aanvoelen als een sport? Zoiets is wel voor iedereen verschillend. Maar als tip geef ik je mee dat je best samen met een aantal vrienden een activiteit kiest. Zo kan je elkaar telkens motiveren. En als je kiest voor zumba of een bepaald soort dansen, is amusement vaak een gratis supplement! Hoewel ik zelf een grote fan ben van joggen, hoeft sporten dus niet altijd lopen, fietsen of zwemmen te zijn.

Wandelen is ook bewegen

Wandelen is ook bewegen, en er is dus geen enkele reden om niet elke dag proberen toch zeker zo'n 10.000 stappen te zetten. Dit kan tijdens je pauzes, naar het toilet, door de winkelstraten of naar je auto zijn - maar stappen moet je doen. Het is eigenlijk altijd gezond, behalve misschien als je al deze stappen op hoge hakken begint te doen. Ik doe het zo: ik vertrek 's ochtens met hakken, en op het werk stap ik over op birkenstock sandalen. Ik ben fashionable, maar ik heb goed ondersteunde benen en rug. Supergoede combo!

Energie alom

Wanneer ‘gezonder leven’ samenvalt met ‘stress’, wordt het gezegde op deze website des te meer toepasselijk: frequente beweging maakt komaf met het stresshormoon. Je zal je fitter en dynamischer voelen. Bovendien zal je ook mentaal meer aankunnen. En weg met die instabiele nachtrust. Elke sporter weet wat goed slapen inhoudt! Op die nachtrust blijf ik als gezond mens hameren. Meer over het belang hiervan vind je op deze pagina.

Om écht tot een perfect einde van een sportief intermezzo te komen eindig ik graag met een ontspannende sauna. Er zijn heel wat voordelen aan verbonden, en het is nog eens heerlijk ook!

ONZE ADVISEURS

alain indria

Alain Indria

Alain is een legende in Antwerpen en ver daarbuiten. Bekend van GingerLove en Lombardia. Een Bio-expert in hart en nieren.

laure-anne

Laure-Anne Willems

Professionele voedingsconsulente. Specialist in gezonde voeding en gewichtsverlies. Vele jaren ervaring met klanten en zichzelf.

steffi vertriest

Steffi Vertriest

Healthy food-blogger en een grote kenner van gezonde recepten. Daarnaast een echte Bikram-yoga ambassadrice in ons land.

thomas matthys

Thomas Matthys

Ex-topatleet en vandaag een succesvolle zakenman. De kenner op het vlak van een gezonde work-life balance en ondernemerschap.